Museumskiosken

 

ANGÅENDE KØB FRA KIOSKEN

Ønsker du at købe en af bøgerne, der er omtalt her, kan det enten ske på museet i åbningstiden, eller du kan bestille via denne e-mail:

kiosk@dmkmuseet.dk

Efter bestillingen vil du få en svarmail, hvoraf det fremgår, hvad varen og forsendelsen vil koste samt betalingsmåden. Desuden vil det fremgå, hvor lang tid der vil gå, inden varen bliver afsendt herfra.

Hrolf Thorulf

”KNIVSBJERG”

En guide til et kønt, interessant og historisk dramatisk sted i Nordslesvigs historie

Kører man på hovedvej 170 i det østlige Sønderjylland, vil man, omtrent midtvejs mellem Haderslev og Aabenraa, opleve at vejen i store sving stiger, indtil den når vejstrækningens top, hvor vejen så på en kort strækning fortsætter på et plateau, inden den igen svinger nedad til det relativt flade agerland.

Lige her, øst for den flade strækning, ligger en gruppe højdepunkter, som fra vejen ikke syner af meget. Ja, man lægger knap mærke til dem, men de er der, nogle af Sønderjyllands højeste punkter, og blandt dem, det højeste – ”Knivsbjerg” – der ligger skjult bag en lille skov af bøgetræer.

”Bjerget” er absolut et besøg værd, så følg skiltene mod Knivsbjerg og Bildungsställe Knivsberg.

Samlingsstedet ”Knivsberg” blev stiftet i 1893 ved at foreningen »Deutscher Verein für das Nordliche Schleswig« købte Knivsbjerg bakke til brug netop som samlingspunkt for de tysksindede nordslesvigere, et sidestykke til danskernes ”Skamlingsbanke” ved Kolding. Området har gennem tiden udviklet til også at være et ”Bildungsställe” for det tyske mindretals ungdom.

Kalvø Værfts Museums temahæfte nr. 1

Paperback, illustreret, 23 sider. Pris 50 kr. + forsendelse.

Knivsbjerghæfte

Hanne Løfqvist

”SÅ KA’ DI HA EN GAMMEL HAT”

Kvinderne i Kgl. Agent Jørgen Bruhns familie.

Hanne Løfqvist er tip, tip oldebarn af Kongelig Agent Jørgen Bruhn. Hun har gennem længere tid beskæftiget sig med sin slægts historie, og denne søgen har ført til, at hun har stillet sig dette spørgsmål:
Det har altid undret mig, hvor ofte kvinder var usynlige, når slægtens historie blev fortalt.
Der blev sagt: ”Han er søn af Jørgen Bruhn, eller hun er datter af J. P. Junggreen.”
Fakta er, at alle mennesker er født af en mor og har en far. Men jeg oplever tit, at moderen, kvinden, er blevet skubbet ud i glemslen.
Denne konstatering har fået mig til at fokusere på kvinder i min sønderjyske familie og samle fortællingerne om dem i denne bog. Fortællingerne bygger på dagbøger eller breve, de har skrevet eller erindringer, som jeg og andre, der har haft en viden om dem, har nedskrevet.

Bogen er med fast bind, illustreret og på 98 sider.

Pris 150 kr. + forsendelse.

SÅ KA’ DI HA EN GAMMEL HAT